Serveis per a Joves i Empreses Pràcticum i Ajuts Odisseu

PRÀCTICUM ODISSEU PER A LA INNOVACIÓ

Les pràctiques en empresa milloren la inserció laboral perquè permeten oferir als joves estudiants una primera experiència laboral vinculada a la seva formació acadèmica. Alhora, representen una oportunitat per a les empreses del medi rural per a contactar joves amb formació superior. Consulta més arguments.

El Pràcticum Odisseu per a la innovació té els següents objectius:

Col·laboració amb les empreses i professionals: localitzar totes les empreses i institucions de les zones rurals interessades en acollir joves en pràctiques, per a facilitar-los el contacte amb joves estudiants que tinguin el perfil més adequat per a respondre als objectius de l’empresa.

Compromís amb els i les joves: facilitar l’adquisició de competències professionals en empreses properes al seu lloc d’origen o en zones rurals, dins el seu sector o sectors professionals d’interès. Promoure estades de pràctiques de qualitat, amb bones condicions de treball i un projecte formatiu associat significatiu.

Amb les Universitats: col·laborar i participar en actes i activitats en l’àmbit universitari per a sensibilitzar els joves estudiants i oferir-los informació sobre les activitats d’Odisseu. 


ELS AJUTS AL PRÀCTICUM ODISSEU

Els Ajuts al Pràcticum Odisseu pretenen incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a les empreses rurals, per tal de promoure la competitivitat empresarial, així com el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals. Els Ajuts al Pràcticum Odisseu s’inicien el curs acadèmic 2015-2016 com a projecte pilot, impulsats per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb el suport de les entitats promotores del projecte.

Dirigits a:

 • Entitats receptores: empreses, entitats i/o institucions situades en territoris rurals.
 • Candidats: estudiants universitaris matriculats en universitats catalanes i especialment aquells originaris dels territoris rurals o bé amb ganes d’instal·lar-s’hi.

Durada: mínim 300 hores.

Ajut a l’estudi: mínim 5€ per hora de pràctiques, del qual un mínim de 2,5€/hora serà cofinançat per part de l’empresa.

Per a més informació consulta les BASES REGULADORES, o posa’t en contacte amb nosaltres al correu info@odisseujove.cat o bé trucant al 973.48.16.44.

 

 • Pràctiques Odisseu 2015-2016:

El dia 17 de desembre de 2016 va tenir lloc el Comitè de selecció on es van seleccionar i prioritzar les 20 ofertes de pràctiques beneficiàries dels Ajuts al Pràcticum Odisseu.

Després de dues rondes de difusió, publiquem els resultats de les 24 ofertes publicitades:

Selecció de candidats de les 24 empreses participants
Breu reum dels resultats dels Ajuts al Pràcticum Odisseu 2015-2016

.

 • Informació per a ESTUDIANTS UNIVERSITARIS candidats

Per a participar dels Ajuts al Pràcticum Odisseu, els estudiants interessats han de:

   • Estar matriculat en estudis oficials de grau o màster d’una universitat del sistema universitari català. Haver superat un mínim del 50% dels crèdits de la titulació en el cas d’estudis de grau.
   • Complir els requeriments que fixi cadascuna de les universitats, en matèria de convenis de cooperació educativa, i complir amb els requisits específics de l’oferta d’ajuts a les pràctiques Odisseu a la que s’opta.
   • Preferentment ser originari del territori rural o bé estar interessat a instal·lar-s’hi.

PERÍODE per a inscriure’t a les ofertes: Ampliat al 8 d’abril, enviant el teu currículum i indicant el número d’oferta en la que estàs interessat. Consulta els contactes de cada universitat:

Per a més informació consulta el Díptic Informació estudiants.

.

 • Informació per a EMPRESES i ENTITATS receptores

Per a participar dels Ajuts al Pràcticum Odisseu, les empreses i entitats interessades han de:

   • Estar establertes en municipis rurals d’aplicació de la metodologia Leader segons el Llistat de municipis elegibles.
   • Aportar un mínim de cofinançament a la contraprestació econòmica de l’estudiant juntament amb l’ajut atorgat, que es fixa en 2,5€/hora de pràctiques.
   • Complir els requeriments que fixi cadascuna de les universitats, en matèria de convenis de cooperació educativa, on els i les estudiants candidats estiguin matriculats.

FORMULARI per a la presentació d’ofertes de pràctiques per a empreses i posterior DOCUMENT de COMPROMÍS.

TERMINI per a la presentació d’ofertes: 13 de desembre de 2015.

Per a més informació consulta el Díptic Informació empreses o bé participa en els actes on es presentaran els ajuts al territori:

25 de novembre a Balaguer, en el marc de la jornada “La fiscalitat del creixement empresarial: inversió, llocs de treball i ajuts LEADER“. Presentació
1 de desembre a Olot, en el marc de la jornada “Com des del territori es contribueix a assolir els objectius Europa 2020- Estratègica ADRINOC“. Presentació
3 de desembre a Móra d’Ebre, a les 10.30h al Consell Comarcal de la Ribera d’EbrePrograma
- 3 de desembre a Solsona, a les 16.00h al Consell Comarcal del Solsonès. Programa


ASSESSORAMENT PER A CONCRETAR L’OFERTA DE PRÀCTIQUES

Si sou una empresa, entitat o institució situada en un territori rural interessada en acollir joves en pràctiques, des d’Odisseu us oferim assessorament i orientació per tal de definir el perfil de pràctiques i facilitar-vos el contacte dels diferents centres educatius i universitats que participen al programa on s’ha d’adreçar l’oferta.

Completeu el següent formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres el més aviat possible

Les empreses compromeses del territori amb ganes de participar al Pràcticum Odisseu i fer créixer el vostre projecte empresarial, envieu-nos les vostres demandes!

 

Consulteu aquest tríptic sobre les modalitats de convenis i contractes de pràctiques en empresa, els costos/incentius que representen per a l’empresa i la informació i enllaços per accedir a les borses laborals i de pràctiques de les universitats catalanes.

Consulteu la documentació de les diferents sessions informatives fetes a comarques, sobre modalitats de contractes, pràctiques a les diferents universitats, contactes, etc.

ALT URGELL-CERDANYA (13/03/2014)

RIPOLLÈS (17/03/2014)

RIBERA D’EBRE (18/03/2014)

SOLSONÈS (20/03/2014)

NOGUERA (26/11/2014)

BAIX EBRE- MONTSIÀ (25/04/2014)