Les jornades CREA (creativitat, ruralitat, emprenedoria, actitud) van impulsar-se ara fa un any amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria jove i, concretament, dins el món rural.

En la primera edició, el Omellons va acollir les jornades que van comptar amb la participació d’una vintena de persones. Enguany és el municipi de Bellaguarda qui assumeix aquesta tasca i s’espera augmentar la participació. Aquestes jornades formen part d’un projecte d’impuls de l’emprenedoria que es desplega del Pla Estratègic del Consell Comarcal de les Garrigues.

Les jornades aglutinen diverses accions repartides entre dos dies. El primer dia, dissabte 23, començarà amb la xerrada “Reinventar-se més enllà de la zona de confort” de l’experta en coaching Àngels Revenga (que ja ha participat en altres accions de l’Oficina Jove sobre coaching i educació emocional). A continuació, la coordinadora territorial d’Autoocupació (entitat que ofereix serveis a emprenedors que volen crear la seva propia empresa), Marta Aguilar, oferirà una xerrada informativa sobre diferents recursos i eines per emprendre. Després, des l’Associació Leader de Ponent, es farà una breu presentació del projecte de retorn i inserció laboral de persones joves al medi rural Odisseu. I per acabar aquesta primera jornada, es durà a terme una taula rodona d’experiències amb joves emprenedors on hi participaran cinc empreses:

  • L’hort de ca la cistellera, botiga on-line de fruita i verdura ecològica
  • Red Flavours, agència de comunicació eno-gastronòmica i turística
  • Lorette Group, botiga on-line de roba i servei de personal shopper
  • Intech 3D, venta i impressió 3D
  • Dakirol, gestió i serveis esportius

 

La segona jornada es centra enguany en les visites a empreses promogudes per persones joves en el món rural; per això el diumenge 23 de setembre els participants de les jornades podran visitar de forma guiada l’obrador de mel Bee Happy a Juncosa, l’obrador pastisser del Desig més dolç al Soleràs i una empresa de room escape Pentargo escape house a l’Albagés.

 

Per poder participar cal fer inscripció prèvia (i gratuïta) abans del 16 de setembre seguint aquest link

Aquestes jornades estan organitzades per l’Oficina Jove, l’Ajuntament de Bellaguarda i l’Associació Leader de Ponent en el marc del projecte de cooperació Odisseu, que té com a  objectiu incentivar i facilitar el retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals.

El projecte Odisseu està finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Descarrega’t el programa

+info: www.oficinajove.cat/les-garrigues