Descobreix el teu univers jove!

Posar a l’abast del col·lectiu jove del Ripollès tots els recursos necessaris en què fonamentar la base de llur carrera professional i personal i contribuir al seu arrelament al territori són objectius pels quals treballen les diferents administracions locals (el Consell Comarcal del Ripollès i, especialment, la seva àrea de Joventut, l’Ajuntament de Ripoll i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, amb el suport de la Generalitat de Catalunya).

Un dels fruits principals d’aquesta estratègia compartida era el Saló de l’ensenyament del Ripollès. Després de tres anys seguits de creixement en nombre d’estands i en poder d’atracció sobre les comarques veïnes, l’organització ha decidit fer un pas endavant per donar més cos a un esdeveniment que s’ha convertit en la tercera fira d’ensenyament més gran del país just darrera de Barcelona i Valls. Això i el fet que és l’única fira que combina oferta formativa, oferta laboral, demostracions en directe, orientació i atenció personalitzades en un sol espai fa que puguem parlar d’un univers de possibilitats per acompanyar els i les joves a descobrir la seva vocació: l’Univers Jove.

Serà dimarts 20 de febrer, des de les deu del matí fins a les dues de la tarda, al pavelló poliesportiu de Ripoll.

Està previst que diversos estands duguin a terme demostracions públiques de diversos àmbits. Si els darrers anys ja hi hem vist actuacions musicals, demostracions de robòtica i tastets gastronòmics, enguany també es preveuen demostracions esportives i fins i tot de perruqueria i maquillatge, amb disciplines com el body painting.

I paral·lelament, a l’escenari s’hi duran a terme contínuament accions formatives breus, relacionades amb estudis tecnològics, administratius, científics, la vida universitària o l’aprenentatge d’idiomes.

L’Univers Jove espera la visita de més de 600 estudiants/es del Ripollès, Osona, la Garrotxa i de la Cerdanya. De fet, en el cas d’aquesta darrera comarca, està previst que hi acudeixei l’estudiantat d’ESO dels dos instituts.

Bona fira i bona descoberta!