Aquest 8 d’octubre s’ha celebrat al Campus Cerdanya de Puigcerdà, la Jornada d’Ocupació i Emprenedoria (abans Fira del Treball) de la Cerdanya, organitzada pel Consell Comarcal de la Cerdanya, el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i l’oficina Jove de la Cerdanya, amb el suport del Servei de Treball de l’Alt Pirineu,  el Projecte Odisseu, Catalunya Emprèn, el Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i la Unió Europea.

El president del Consell Comarcal de la Cerdanya, el Sr. Ramon Moliner, i la Gerent del Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, han rebut a tots els assistents obrint la jornada que s’ha iniciat a les deu del matí amb la presentació de les empreses i de les ofertes de treball per seguir amb la trobada “cara a cara” entre empreses i candidats.

Els joves que busquen feina han pogut presentar el seu currículum i fer una entrevista cara a cara amb aquelles empreses de la comarca que volen ampliar i/o completar el seu equip de treball. L’organització de les entrevistes és una novetat d’enguany i s’ha fet segons torns assignats prèviament per l’organització i d’acord amb les preferències que els candidats van indicar en el formulari d’inscripció, la qual cosa ha agilitzat la jornada i ha evitat les cues d’altres anys.

A migdia, la segona part de la jornada ha consistit en un taller de Generació d’idees de negoci, amb l’objectiu de potenciar les habilitats emprenedores dels participants i animar-los a crear la seva pròpia empresa.

L’organització està molt satisfeta tant pel nombre de participants com pel desenvolupament de la Jornada.