Oliana (Alt Urgell) – 13 de juny de 2018

Jornada PATT sobre el valor afegit en el dinamisme social i econòmic de les zones rurals que generen oportunitats laborals per captar el talent jove i fan possible llur desenvolupament professional. La inserció laboral, l’emprenedoria, el treball en definitiva, és un factor clau pel compromís o vincle de la joventut amb el territori rural.

Des del projecte Odisseu s’han posat en funcionament distintes eines per a facilitar l’arrelament laboral i professional de joves a les comarques rurals catalanes i connectar el col·lectiu amb les empreses ubicades en aquestes comarques. Tindrem l’ocasió de conèixer-ne els resultats i debatre com millorar aquestes eines a partir d’experiències conjuntes dels grups Leader i la xarxa de professionals de Joventut.

El municipi d’Oliana, al sud de la comarca de l’Alt Urgell, ens ofereix també la possibilitat de conèixer iniciatives empresarials amb un fort protagonisme de talent jove.

Aquesta activitat s’adreça principalment als grups Leader de Catalunya i als i les professionals de la xarxa de Joventut, amb la voluntat d’aprofundir el treball conjunt d’ambdós col·lectius per assolir l’objectiu del desenvolupament rural de les nostres comarques amb el protagonisme dels i les joves.

Després de la presentació a càrrec del director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, i la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i els càrrecs electes locals, la jornada està estructurada en tres parts:

  1. Exposició dels principals resultats del projecte;
  2. Dinàmiques de grup sobre les eines Odisseu a favor de l’arrelament laboral: networking d’ocupació jove, eina Retorna i ajuts al Pràcticum. L’objectiu és compartir i valorar experiències i decidir què cal millorar;
  3. Visites a empreses locals promogudes per joves i/o vinculades a Odisseu o al Leader

Us podeu descarregar el programa de la jornada: Oliana_Odisseu_130618_180062 nou horari

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través del següent enllaç https://goo.gl/forms/b4ickGlx1o6mQ7T82

Termini d’inscripció: 11 de juny

Més informació al Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya / Tel.: 973 353 112 o 972 884 884 /cauc@cauc.cat