El 5 i 27 d’octubre i el 17 i 29 de novembre hi ha convocades jornades de networking per a joves, empreses, centres educatius, universitats i agents que treballen pel desenvolupament local de les Terres de l’Ebre en el marc del projecte Odisseu, pel retorn de joves al món rural.

Aquí en trobareu tota la informació.

Aquestes jornades s’organitzen per la Coordinació Territorial de Joventut de les Terres de l’Ebre i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a través dels seus grups Leader i l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre.

El Networking Odisseu, ofereix un espai on donar a conèixer les oportunitats d’ocupació que hi ha al nostre territori, principalment a la gent jove, per a propiciar noves contractacions i fomentar l’emprenedoria i evitar així, entre altres, la pèrdua de talent emergent i conseqüentment el despoblament de les zones rurals o més allunyades de les grans ciutats.

 

Robòtica col·laborativa, reptes i possibilitats al territori

5 d’octubre de 9’30 a 12’30 h
FabLabTE
Avinguda de la Ràpita, 43 (Amposta)

El primer networking compta amb la col·laboració del FabLabTE i l’INS Montsià. Analitza com el món de la robòtica obre un nou camp de possibilitats tant laborals com experimentals a les Terres de l’Ebre.
Es donaran a conèixer les diferències entre robots col·laboratius i robots autònoms, les diferents empreses que treballen en el sector al territori i serà una oportunitat per posar en contacte els i les joves estudiants de CF com mecatrònia, entre d’altres.

Enllaç d’inscripció i més informació:
https://serveis.ateneucoopte.org/program/networking-odisseu-1

Terres de l’Ebre, un mar d’oportunitats

27 d’octubre de 9’30 a 13’30 h
Institut de l’Escola Nauticopesquera
C/ Mediterrani, 2 (L’Ametlla de Mar)

En aquest segon networking comptarem amb la col·laboració de l’Institut de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera, IES Alfacs i IEPACC. La trobada aborda l’estat de la qüestió del sector marítim a les nostres terres. Per fer-ho, hi haurà dues parts diferenciades, una primera de presentacions i taula rodona participativa on es podrà conèixer el món del mar des de les perspectives de casos d’èxit en relleu generacional, emprenedoria o gènere, entre d’altres.
En la segona part, l’alumnat dels diferents centres participants, s’enfrontaran a una dinàmica de resolució dels reptes que es plantegin a la taula de la primera part que afavorirà la coneixença i creativitat dels i les joves, de la mà de CEO Xavier Verdaguer.

La comunicació del futur

17 novembre
Campus de la URV

Aquest tercer networking vol donar a conèixer les noves eines i maneres de comunicar. Els seus avantatges i inconvenients i com podem establir sinergies entre el que és tradicional i el més contemporani.
És realitzarà el 17 de noviembre, tindrà lloc al Campus de la URV, i serà la tercera edició que es fa sobre comunicació.
Si us cal més informació: https://serveis.ateneucoopte.org/ i a les xarxes socials de l’Ateneucooperatiu i també d’Odisseu.

Talent Jove, una oportunitat per al món rural

30 novembre
Gandesa

Aquest últim esdevindrà una plataforma de coneixença i interacció entre estudiants de batxillerat, d’FP i universitaris i el món empresarial. Un projecte amb l’objectiu de fomentar l’estudi i les múltiples vies i opcions que, laboralment, pot arribar a oferir el món rural relacionat amb els plantejaments que proposin des de l’Agenda Rural de Catalunya i del teixit empresarial.

Esperem comptar amb la vostra participació i entre totes fer d’aquests networkings unes jornades productives i de futur per a les Terres de l’Ebre.

Us deixem l’enllaç a la roda de premsa del 18 de setembre els grup d’acció local, l’Ateneu i la Coordinació Territorial de Joventut on es van presentar les jornades:
https://www.marfanta.com/2023/09/18/organitzen-quatre-networking-a-les-terres-de-lebre-per-retenir-el-talent-a-les-zones-rurals/

Estiguis atent a les nostres xarxes per més informació!
Instagram: @odisseujove
Twitter: @odisseujove