Blancafort, de 28 de març de 2019

Jornada sobre l’arrelament de joves als territoris rurals i molt especialment als municipis petits.

Es tracta d’una jornada tècnica promoguda pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i entitats comarcals i territorials implicades en el desenvolupament econòmic i social de la Conca de Barberà.

La jornada comptarà amb les intervencions del geògraf Eduard Trepat, de la Fundació del Món Rural, que exposarà els resultats i conclusions de la jornada “Repoblem el territori” que va tenir lloc el 23 de novembre passat a Aguilar de Segarra, i d’en Jaume Salvat, professor de la Universitat Rovira i Virgili, expert en entorn rurals i la seva dinamització.

El Consorci Leader del Camp, de la mà del projecte de cooperació Start Up Rural a Catalunya, ha convocat emprenedors i emprenedores joves Leader perquè exposin la seva experiència en desenvolupar el seu projecte personal en les poblacions on es troben, quines dificultats o avantatges i han trobat, com també quins elements caldria millorar per aconseguir ser competitius. A més, la jornada també s’estructura amb dues taules de treball, una amb representants d’entitats organitzades del territori tarragoní (cooperatives, associacions …) i una altra amb ens públics de gestió i promoció.

Aquesta trobada té l’objectiu d’identificar i prioritzar estratègies, actuacions i agents a favor d’atreure i retenir talent al territori rural.

Més informació:
Sr. José Antonio Gil o la Sra. Maribel Bolós (Tel.: 977 250 450 – A/e: ibolos@gencat.cat)

Programa