L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i la Direcció General de Joventut presenten el programa Odisseu a joves estudiants i empreses del Ripollès amb l’objectiu de promoure el retorn i la inserció laboral de joves al medi rural.

El Teatre Comtal de Ripoll va acollir ahir, 3 de març, l’alumnat de batxillerat de l’Institut Abat Oliba. Àngels Guiteras, gerent de l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, i Agnès Fàbregas, coordinadora territorial de Joventut a Girona, els van explicar el treball que desenvolupa el Grup d’Acció Local Leader (GAL) i les accions que es duen a terme dins el programa Odisseu, en el qual el GAL hi participa com a soci. A més, tenint en compte que l’alumnat serà universitari en breu, es van explicar els ajuts al pràcticum com a acció adreçada específicament a aquest col·lectiu que vol facilitar la connexió entre el talent jove i les empreses de les comarques rurals.presentacio odisseu 1

Seguidament, s’ha completada la presentació amb la visita a l’exposició del Saló d’Empresa del Ripollès en què també hi ha participat alumnat d’ESO de l’Escola Vedruna i de l’Institut Abat Oliba. El Saló ha permès consultar informació de totes les empreses del Ripollès que integren la Unió Intersectorial d’Empresaris del Ripollès (UIER). Al mateix temps, a l’Ajuntament de Ripoll, Àngels Guiteras i Angès Fàbregas han explicat els ajuts al pràcticum als i les representants de recursos humans de les empreses que hi eren presents.