maxresdefault
El passat diumenge 18 de desembre Odisseu va ser a la línia R3 de Puigcerdà a Barcelona, per informar a joves de les oportunitats de retorn i inserció laboral a les comarques rurals.


El projecte Odisseu va organitzar un punt informatiu a l’estació de tren de Puigcerdà amb l’objectiu de contactar amb joves de procedència rural que els diumenges es desplacen a la ciutat en la que resideixen, habitualment per motius d’estudis universitaris. Des del migdia, a les persones que accedien a l’estació se’ls va oferir informació sobre el projecte, especialment 
l’eina Retorna, la plataforma virtual que facilita el contacte de joves professionals i empreses de territoris rurals. Aquest punt informatiu va comptar amb la col·laboració d’Adif.
Posteriorment, l’acció de contacte amb el col·lectiu jove es va traslladar al tren que circulava amb la major ocupació del dia, per tal d’interactuar-hi tranquil·lament durant el seu trajecte a Barcelona. Als vagons es van generar converses al voltant de la percepció de retorn al medi rural, les visions de futur professional i les possibilitats del projecte Odisseu de suport al talent jove de les comarques de la Cerdanya, Ripollès, Osona i altres.

A més a més de permetre un apropament a realitats quotidianes del jovent que viu lluny dels seus llocs d’origen, aquesta dinàmica ha estat positiva per a recollir el seu punt de vista i informar el jovent sobre alguns dels serveis disponibles al seu abast, mitjançant el projecte Odisseu.

Així, el proper diumenge 8 de gener, continuem la marxa i serem a l’estació de Tortosa i a la línia R16. Allí ens trobarem amb joves de les Terres de l’Ebre, entre altres, i farem via fèrria.