El passat dijous dia 5 de juliol de 2018, a la Seu d’Urgell, es va dur a terme una reunió de formació tècnica de la pàgina https://viurearural.cat/ a la que va assistir el personal tècnic dels grups d’acció local Leader de Catalunya.

Viure a rural és una plataforma virtual amb recursos i serveis de les comarques rurals de Catalunya que s’emmarca en el projecte Odisseu, i pretén donar resposta a qualsevol persona d’arreu que se’n vagi a viure a una zona rural perquè hi ha trobat una feina, a les famílies que volen començar un altre projecte de vida en aquest entorn i també a les empreses de nova creació que s’hi estableixin. Viure a rural és el primer pas per tal que els grups Leader puguin esdevenir antenes d’acollida als territoris rurals per aquelles persones que vulguin anar a viure-hi.

El propòsit d’aquesta reunió era capacitar els i les tècniques Leader en la gestió de continguts de la plataforma, per tal de que cada vegada presenti una major informació actualitzada dels territoris rurals de Catalunya. D’aquesta manera es busca visualitzar les comarques rurals catalanes com a lloc on treballar i residir més enllà d’un destí turístic.

A Viure a rural trobem cada recurs i/o servei geolocalitzat, cosa que permet cercar la ubicació i les dades bàsiques de contacte dels principals serveis públics en habitatge, salut, educació, treball i emprenedoria, medi ambient i mobilitat, cultura i lleure i esports.

Des de que es va presentar públicament, el 14 de setembre del 2017 fins al 22 de juny del 2018, ha rebut un total de 6177 visites procedents principalment de ciutadans de Barcelona en la franja d’edat de 25 a 34 anys.

Com a curiositat sabem que les visites a la plataforma procedeixen principalment d’Estats Units, Andorra i França, apart de les estatals.

El link de Viure a Rural el podem trobar a les pàgines de la Generalitat concretament a Ruralcat, La Vanguardia i el Nació Digital.