Viure a rural

Vol facilitar l’accés als recursos i serveis que podem trobar en els municipis rurals Leader de Catalunya. Des d’un mateix lloc web es proporciona informació bàsica, útil i actualitzada dels recursos d’aquests territoris molt diversos que tenen en comú identitats rurals.

Coneixem experiències europees que han vetllat per tenir un espai de referència o d’acollida a aquests territoris que els faci més accessibles, especialment per a persones que no en són originàries.

Coneixem experiències europees que han vetllat per tenir un espai de referència o d’acollida a aquests territoris que els faci més accessibles, especialment per a persones que no en són originàries.

Amb la voluntat d’apropar i visibilitzar aquests territoris i llurs recursos i serveis hem creat aquesta eina per a tothom que ho necessiti: joves que volen establir-se o retornar, famílies que inicien el seu projecte en un entorn rural, empreses i entitats que volen posar en marxa nous projectes…

En aquesta plataforma hi podreu trobar tots aquells recursos que tenen a veure amb la vida quotidiana de les persones, a nivell individual i col·lectiu, com són: habitatge, treball i emprenedoria, salut, esports, educació, lleure, cultura i medi ambient.

Periòdicament s’ampliaran els continguts informatius, el nombre de recursos i l’abast territorial.

viurearural.cat

Manual d’acollida als territoris rurals

En el desenvolupament del projecte Odisseu hem elaborat el Manual d’acollida als territoris rurals aadreçat als i a les tècniques dels grups d’acció local Leader que es troben en punts d’atenció i que poden dur a terme funcions d’acollida de persones nouvingudes a les zones rurals de Catalunya.

El manual vol impulsar i guiar aquesta funció d’antenes des de les quals s’organitzin i s’estructurin serveis de suport i el millor acompanyament a les persones que demanin informació i assessorament.

A la pràctica, és un pas en el camí de les polítiques públiques de repoblament.

Descarrega’t el Manual d’acollida als territoris rurals

Antenes d’acollida

Per fer una millor acollida d’aquelles persones que decideixenanar a viure i desenvolupar el seu projecte professional a les zones rurals de Catalunya, es van establir els grups d’acció local com Antenes d’Acollida per ser els punts de referencia per a oferir la informació necessària Tots els tècnics i les tècniques dels Grups d’Acció Local són les persones encarregades de realitzar la funció d’Antenes d’Acollida organitzant i estructurant serveis de suport per fer un bon acompanyament a les persones nouvingudes. La intenció de les Antenes d’Acollida es oferir un espai d’escolta que permeti conèixer les demandes i/o necessitats de la persona usuària, i alhora descobrir les seves potencialitats o valors que pot aportar al territori, perquè el procés d’establir-se al món rural es dugui a terme de la millor manera.

Mitjans